Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR sluit nieuwe raamwerkovereenkomst met Southpole voor compensatie CO2

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR sluit nieuwe raamwerkovereenkomst met Southpole voor compensatie CO2

Maandag 2 augustus 2021
ANVR en South Pole willen een nieuwe raamwerkovereenkomst sluiten waarbinnen (klanten van) de leden van de ANVR desgewenst op slimme wijze tegen een gereduceerd tarief de CO2 footprint van de reizen die zij organiseren kunnen compenseren. De nieuwe overeenkomst moet ingaan op 1 januari 2022 en zal een looptijd hebben van 2 jaar.

​"We bieden als ANVR al jaren onze leden een raamwerkovereenkomst met South Pole. De vorige overeenkomst liep af op 31 december vorig jaar en hebben we toen zonder wijzigingen verlengd met een jaar, mede omdat we vanwege Covid19 niet daadwerkelijk invulling hebben kunnen geven aan de overeenkomst. Voor veel ondernemingen geldt overigens hetzelfde voor 2021", zegt Frank Radstake van de ANVR.


Geen minimale afname eisen
"Met de nieuwe raamovereenkomst verandert een aantal zaken, waarmee het mogelijk nog aantrekkelijker wordt voor ANVR leden om gebruik te maken van de overeenkomst. De belangrijkste verandering met ingang van de nieuwe overeenkomst is misschien wel dat er geen minimale afname-eis meer is. Alle compensatie gaat tegen dezelfde vaste prijs. Een nadeel is wel dat de kosten van compensatie – door de wereldwijd explosief toegenomen vraag naar compensatieprojecten – de komende jaren wel hoger zullen liggen. Toch vinden we dat we met de nieuwe overeenkomst de beste deal hebben kunnen sluiten voor de ANVR leden, met een forse korting van meer dan 60% op de reguliere marktprijzen", zegt Radstake.   

Na de zomer zal er meer informatie volgen over de portal die beschikbaar komt voor reisondernemingen voor CO2-compensatie.