Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksDon’t look away.nl voert weer campagne

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Don’t look away.nl voert weer campagne

Dinsdag 3 augustus 2021
Tot 5 september voert ‘Don’t look away’ ook deze zomer weer campagne om reizigers bekend te maken met de websites waar zij melding (van een vermoeden of signalering) kunnen maken van kindermisbruik op hun bestemming in het buitenland.

Don't look away.jpg

De wereld staat helaas nog volop in het teken van corona en reizen beperkt zich voorlopig nog hoofdzakelijk tot reizen binnen Europa. Maar seksuele uitbuiting van kinderen komt overal ter wereld voor; binnen Europa en ook daarbuiten.

Zomaar een mededeling uit een krant, maar dit is precies waar de 'Don't Look Away'-campagne over gaat: 'Op 21 juni jl. is een Nederlander gearresteerd in een hotel bij White Beach in Puerto Galera, Filippijnen. De receptioniste belde de politie nadat de Nederlander had ingecheckt met drie minderjarige meisjes.'  

 

Door de crisis zijn meer kinderen dan voorheen kwetsbaar geworden hiervoor. Als reisonderneming kun je stapje voor stapje weer mooie reizen organiseren; al is dat vooral nog binnen Europa. Nu mensen weer voorzichtig aan gaan reizen, voert 'Don't look away' tot 5 september campagne om reizigers bekend te maken met de signalen en de meldingswebsite www.dontlookaway.nl. Via Facebook (http://facebook.com/dontlookawaynl) en Instagram (@dontlookawaynl) delen zij nuttige informatie en geven handige tips. Ook hebben zij een quiz gemaakt waarmee mensen hun kennis kunnen testen over dit onderwerp. 

 

Wil je ook aandacht besteden aan de campagne? Dat kan simpelweg door het campagnepakket te downloaden, social media accounts te volgen, liken, delen, tweeten en re-tweeten en zelf berichten te plaatsen op eigen social media kanalen.