Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksVerdere daling van aantal medewerkers in de reisbranche in 2021

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Verdere daling van aantal medewerkers in de reisbranche in 2021

Vrijdag 6 augustus 2021
Reiswerk, het expertise- en kenniscentrum op het gebied van arbeidsmarktzaken, arbeidsvoorwaarden, leren en ontwikkelen in de reisbranche, komt met de resultaten van de eerste kwartaalcijfers van de Arbeidsmarkt monitor 2021.

​                                        REISWERK LOGO_verkleind.jpg

Zojuist zijn de eerste kwartaalcijfers van 2021 bekend geworden van dit arbeidsmarktonderzoek. In de lijn der verwachting zijn de cijfers wederom niet positief. De dalende lijn die in 2020 te zien was, heeft ook in het eerste kwartaal van 2021 doorgezet en laat nogmaals de kaalslag zien in de reisbranche.


Zo is er een daling van 7,7% van het aantal reisbranche medewerkers t.o.v. december 2020. Ook het aantal medewerkers met een tijdelijk contract is gedaald met 18% t.o.v. december vorig jaar. Deze daling is ook te zien in het aantal medewerkers bij grotere reisorganisaties, ook daar blijven de aantallen dalen. Toch is er ook ruimte voor positief nieuws, zo is de instroom van nieuw personeel hoger en de uitstroom van personeel lager dan in het laatste kwartaal van 2020. De ergste piek lijkt daarmee voorbij te zijn, vooral nu ook steeds meer organisaties weer reizen kunnen uitvoeren.

Het arbeidsmarktonderzoek is hier te downloaden.
De infographic van 2020 is hier te downloaden, achtergrondinformatie hier.