Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksToeristische en evenementenbranche schrijven brandbrief naar kabinet

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Toeristische en evenementenbranche schrijven brandbrief naar kabinet

Donderdag 26 augustus 2021
De toeristische en evenementenbranche (ANVR neemt hierin deel via Gastvrij Nederland) heeft vandaag een brandbrief gestuurd naar het kabinet met het verzoek om voortzetting van steun voor deze sectoren ook na 1 oktober. De brandbrief is juist nu verzonden omdat het kabinet morgen spreekt over de steunverlening. Naast de problematiek voor kapitaalsintensieve bedrijven trekken de branches aan de bel over de afbouw van problematische schulden waarvoor een oplossing moet worden gevonden om te voorkomen dat bedrijven alsnog op de fles gaan terwijl ze in de kern gezond zijn.

In deze brief wordt het kabinet dringend opgeroepen de branches het toekomst perspectief te laten behouden aangezien de uitstekende toeristische infrastructuur enorm belangrijk is voor de Nederlandse economie.  "Dat zou pas kapitaalvernietiging zijn. En dan hebben we het nog niet over de persoonlijke drama's die dit zou veroorzaken; voor ons, onze medewerkers en de keten waarin wij werken." Aldus VNO/NCW in de brandbrief.
ANVR adj. dir. Walter Schut: " het wordt een megaprobleem als de overheidshulp vanaf oktober stopt. De vraag van de consument is er, maar zo lang er met name buiten Europa grote reisbeperkingen door Covid zijn, is steun nodig. Het is het één of het ander. Daarnaast benadrukken wij steeds het menselijke drama voor veel ondernemers. Ze zitten tot hun kruin in de schulden en met het zicht op herstel, stopt de overheid de steun. Dat kan echt niet"

Tot nu toe heeft het kabinet gesteld dat de steun in Q4 stopt. In ieder geval heeft de brief er toe geleid dat er een volgend overleg is ingepland tussen VNO/NCW en bewindslieden uit het kabinet.