Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksVanaf 1 oktober 2021 alléén met geldig paspoort naar Groot Brittannië

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Vanaf 1 oktober 2021 alléén met geldig paspoort naar Groot Brittannië

Donderdag 16 september 2021
Het Verenigd Koninkrijk accepteert vanaf 1 oktober a.s. geen reizigers meer met een Nederlandse ID-kaart, maar alléén nog reizigers met een geldig paspoort.

​Reizigers zijn na boeking zelf verantwoordelijk om eerder verkregen informatie te controleren en tijdig voor vertrek na te gaan of zij over de juiste reisdocumenten beschikken. De reisorganisatie heeft een algemene informatieplicht t.a.v. reis- en gezondheidsdocumenten vóór boeking, maar om vervelende situaties te voorkomen is het een goede service reizigers ook tijdig voor vertrek te informeren over deze en andere belangrijke wijzigingen. Alle informatie over deze overgang van ID naar paspoort is te vinden op deze Rijksoverheidpagina.

Het VK stelt ook strenge eisen aan reizigers i.v.m. het coronavirus: zie het reisadvies op 'Nederland wereldwijd' of op de ANVR-site Bestemming Groot-Brittannië (Verenigd Koninkrijk).
De uitslag voor een test komt niet altijd binnen de beloofde 24 uur, het is daarom te adviseren een wat ruimere marge te nemen om de uitslag van de test tijdig te ontvangen.