Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR voedt debat Tweede Kamer: zet steun reisbranche nog niet stop!

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR voedt debat Tweede Kamer: zet steun reisbranche nog niet stop!

Vrijdag 24 september 2021
De ANVR heeft, vooruitlopend op het vooralsnog geplande plenaire debat op 29 september, een brief gestuurd aan de fractievoorzitters in de Tweede Kamer en aan de leden van de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat. Beargumenteerd en onderbouwd met diverse onderzoeken roept de ANVR op om de steun aan de reissector nu niet stop te zetten, maar de positie van de nog steeds zwaar getroffen branche serieus bekijkt en betrekt in het debat met het kabinet.

Deze brandbrief is een reactie op een brief aan de Tweede Kamer eind augustus, waarin het kabinet er vanuit gaat dat de economie inmiddels weer goed draait, de vaccinatiegraad hoog is, het steunpakket zijn werk heeft gedaan en beperkende maatregelen ‘dus’ kunnen worden opgeheven evenals de overheidssteun. 

"Dat dit geldt voor verschillende sectoren is natuurlijk prachtig, maar onze sector herstelt helaas niet zo snel. Wij hebben niet alleen te maken met een opbloeiende economie in Nederland, maar zijn ook sterk afhankelijk van bestemmingen in het buitenland. En zo lang de reisadviezen voor bestemmingen buiten Europa nog altijd op oranje staan, zullen tal van reisbedrijven in grote problemen komen als na 1 oktober de financiële steun stopt", aldus ANVR-adjunct-directeur Walter Schut. Met deze brief voor het debat wil de ANVR dat het kabinet zich herneemt als het gaat om de positie van de reissector. Ondernemers in onze sector, klein en groot, reisbureau en reisorganisator, zelfstandig of keten, verre reizen-specialist of Europa-gericht: iedereen heeft er werkelijk alles aan gedaan om het hoofd boven water te houden. Inmiddels is ook bekend geworden dat Duitsland en België de steunmaatregelen wél tot eind 2021 doortrekken.
Walter Schut: "Het kan nu niet zo zijn dat in het zicht van de haven het kabinet alle sectoren over één kam scheert en met stopzetting van de steunmaatregelen alsnog vele reisbedrijven failliet laat gaan."