Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR: stap verzekeraars past bij nieuwe werkelijkheid uitvoering reizen

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR: stap verzekeraars past bij nieuwe werkelijkheid uitvoering reizen

Maandag 27 september 2021
Steeds meer reisverzekeraars schrappen de coronabeperkingen in de reisverzekeringen of passen deze tenminste aan. Daarmee sluiten ze zich aan bij de nieuwe werkelijkheid, waarbij ANVR reisondernemingen, mits veilig, reizen uitvoeren naar bestemmingen met een Oranje reisadvies.

​"Nadat eerder Allianz al had laten weten dekking te gaan bieden voor medische kosten in Oranje gebieden, heeft vorige week Unigarant Verzekeringen gemeld de coronabeperkingen op reisverzekeringen te gaan schrappen", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Dat is de juiste ontwikkeling. Met het opheffen van de beperkingen op reisverzekeringen én het opheffen van de quarantaineplicht na terugkeer uit risicogebieden, en als de klant het wil, is het nu steeds beter mogelijk reizen uit te voeren óók naar Oranje bestemmingen".

"We gaan er vanuit dat steeds meer verzekeraars dit voorbeeld gaan volgen de komende periode. Maar het blijft een probleem dat ook anders opgelost kan worden. Het blijft belangrijk dat de reisadviezen daar waar het kan zo snel mogelijk weer naar groen en geel gaan. Het liefst voor alle reizigers met een DCC, maar desnoods alleen voor gevaccineerden en herstelden, als dat onderscheid gemaakt wordt door de bestemming", zegt Radstake.