Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksPremie SPAWW daalt in 2022 met de helft naar 0,2%

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Premie SPAWW daalt in 2022 met de helft naar 0,2%

Woensdag 6 oktober 2021
De premie die werknemers betalen aan SPAWW daalt in 2022 naar 0,2%. Reisondernemingen zijn sinds eerder dit jaar verplicht aangesloten bij SPAWW op basis van een verzamel-cao. Binnen SPAWW wordt de door de overheid in 2016 doorgevoerde verkorting van de duur van de WW en de loongerelateerde WGA tot maximaal 2 jaar weer gerepareerd tot maximaal 38 maanden.

​"De gezonde financiële positie van het fonds PAWW en aanhoudende lage werkloosheid spelen een belangrijke rol bij de vaststelling van die bijdrage. Vooral de ontwikkeling van de PAWW-uitkeringen en het vermogen zijn van invloed op de deelnemersbijdrage voor het jaar 2022. Hoe lager het aantal verwachte uitkeringen en risico's en hoe hoger het vermogen, hoe lager de benodigde bijdrage van de deelnemers. De huidige ontwikkelingen leiden tot de lagere deelnemersbijdrage in 2022", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Een goede ontwikkeling voor werknemers in de reisbranche".

Reiswerkgevers informeren hun werknemers over de aangepaste premie. De salarissoftwarebedrijven verwerken de premie in hun systemen. Als deze goed zijn ingericht, kunnen zij de aangifte over januari 2022 baseren op het nieuwe bijdragepercentage van 0,2%.