Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR: aanpassing reisadvisering niet-Europese bestemmingen in zicht

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR: aanpassing reisadvisering niet-Europese bestemmingen in zicht

Maandag 11 oktober 2021
De ANVR heeft meer dan goede hoop dat op korte termijn de reisadviezen buiten de Europese Unie worden aangepast. Dat blijkt onder meer uit de lopende gesprekken van de ANVR met het ministerie van Buitenlandse Zaken. De aanpassing moet leiden tot veel meer gele reisadviezen.

"We hebben er allemaal belang bij dat er straks een robuust nieuw systeem staat en we niet worden geconfronteerd met een knipperlicht-situatie de komende winter. Vanzelfsprekend is het van belang dat er snel duidelijkheid komt over het nieuwe systeem van reisadvisering en een antwoord komt op de vraag welke bestemmingen een geel reisadvies kunnen krijgen. Maar niets is slechter voor het vertrouwen van de consument dan onduidelijkheid over wat er nu precies geldt", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Daarom hebben we er begrip voor dat het nog heel even duurt en de overheid er nu aan werkt om snel te komen met zo'n nieuwe systematiek. We verwachten komende week hier al meer over te horen".

"Het is goed te zien dat nu ook op Europees niveau binnen de ECDC op een andere manier wordt gekeken naar de reisadvisering. Dat betekent dat er snel afscheid kan worden genomen van de beperkte witte lijst van 'veilige landen' en veel landen een positief reisadvies kunnen krijgen. Het is niet onlogisch als er daarbij sneller meer mogelijk wordt voor gevaccineerden/recent herstelden. Dat hebben wij geadviseerd aan de overheid. Niet omdat het in het belang is van reisondernemingen om een onderscheid te maken, maar simpelweg omdat steeds meer bestemmingen dat doen", zegt Radstake.