Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksVerdere daling aantal reisbranchemedewerkers in 2021

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Verdere daling aantal reisbranchemedewerkers in 2021

Dinsdag 19 oktober 2021
Zojuist zijn door Reiswerk de cijfers van het arbeidsmarktonderzoek in de reisbranche van het tweede kwartaal van 2021 bekend geworden. Net als in het eerste kwartaal is - in lijn der verwachting - ook in het tweede kwartaal een daling te zien van het aantal medewerkers werkzaam in de reisbranche.

​Deze daling van 11% ten opzichte van het eerste kwartaal 2021 is voornamelijk het resultaat van het faillissement van de Drt-Groep op 7 april. In de maanden mei en juni is weer een stijging te zien qua aantal medewerkers van 2%. Ook dit heeft deels te maken met de gefaseerde opening van de winkels van D-reizen en medewerkers die weer in dienst worden genomen.

Ook zien we in mei en juni bijna geen uitstroom meer qua personeel. De hoop is dat de voorzichtige stijging doorzet in het derde kwartaal. Vanaf juni is de consument weer gaan boeken en hebben sommige reisorganisaties nieuw personeel aangenomen. Het aantal vacatures op de Reiswerk vacaturebank neemt ook weer toe. Een positief signaal voor een sector die het vaak nog erg zwaar heeft in het huidige coronaklimaat.  


Het meest recente arbeidsmarktonderzoek vind je hier (Reiswerk - Feiten & Cijfers).