Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksVoorkom financiële verrassingen; doe de check!

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Voorkom financiële verrassingen; doe de check!

Donderdag 28 oktober 2021
De ANVR wil haar reisondernemers met raad en daad bijstaan in deze, nog steeds, onzekere tijden. Daarom is de ANVR een samenwerking aangegaan met Geldfit Zakelijk dat samen met VNO-NCW en MKB Nederland ANVR-bedrijven wil helpen. Daarnaast is een test ontwikkeld, de Toekomstcheck, in samenwerking met ondernemers en ministeries om jou verder te helpen. Je kunt met beide checks bepalen hoe jouw bedrijf er nu werkelijk voor staat, welke tips je kunt gebruiken, bij welke organisaties je terecht kunt en wat verschillende scenario's betekenen voor jouw liquiditeit.

​Het initiatief 'Geldfit Zakelijk' is in samenwerking met VNO-NCW en MKB Nederland ontwikkeld: https://geldfit.nl/welkom/anvr/. Want waar sta je financieel op dit moment en hoe kan je je bedrijf financieel weer gezond maken en houden?

Aan de hand van een beperkt aantal relevante vragen waar je met ja of nee op kunt beantwoorden, krijg je een globaal inzicht hoe jouw bedrijf er voor staat, ontvang je tips en adviezen en krijg je toegang tot relevante documenten van de diverse organisaties die jou behulpzaam kunnen zijn.

Het project 'Blik op de toekomst, met perspectief vooruit' is een ander initiatief van MKB Nederland en VNO-NCW en is mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Na 1,5 jaar zit de Nederlandse economie weer in de lift, al geldt dat nog niet voor veel reisbedrijven, maar kijken veel ondernemers gelukkig wel weer vooruit. Maar hoe staat jouw bedrijf er inmiddels voor? Heb je helder zicht op inkomsten en uitgaven, kun je de rekeningen en lonen nog betalen, hoever reikt nog je buffer? Wat gebeurt er met je liquiditeit in de diverse scenario's? Doe de speciaal hiervoor ontwikkelde Toekomstcheck , die bestaat uit tal van specifieke vragen en krijg inzicht in jouw liquiditeitspositie nu en voor de komende twaalf maanden. Het geeft je ook een indicatie van je financiële situatie in verschillende scenario's en je ontvangt relevante tips.

Walter Schut, adjunct-directeur ANVR: "De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de financiële situatie van reisondernemers. De meeste bedrijven hebben een beroep op overheidssteun kunnen doen, hebben het eigen vermogen fors moeten aanspreken, hebben een uitgestelde belastingschuld en zijn voor miljoenen voucherleningen aangegaan. Het is dus belangrijk om te weten waar je als ondernemer op dit moment financieel staat en hoe je je bedrijf weer financieel gezond kan maken en houden. Bovengenoemde initiatieven kunnen jou als ondernemer goed helpen bij het beantwoorden van deze vragen."


onderwerpen