Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR organiseert op 9 december met Stichting Reclamecode webinar over juiste reclame

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR organiseert op 9 december met Stichting Reclamecode webinar over juiste reclame

Donderdag 25 november 2021
De afgelopen weken heeft de ANVR webinars georganiseerd over o.m. de evaluatie van de Richtlijn Pakketreizen en de toepassing van de AVG voor reisondernemingen. Naast deze wetgeving is natuurlijk ook de juiste toepassing van de Nederlandse Reclamecode en de Reclamecode Reisaanbiedingen van belang. Samen met mr. Fiona Vening, verantwoordelijk voor Compliance, Advies en Training bij de Stichting Reclamecode, bespreken we in dit webinar de belangrijkste aspecten van de relevante reclamecodes. Het webinar vindt plaats op donderdag 9 december van 16:00 -17:00 uur.

​"Reisondernemingen moeten zich aan veel reclamecodes houden bij het adverteren. Naast hetgeen staat in de Nederlandse Reclamecode is er ook de speciale Reclamecode Reisaanbiedingen, waarin afspraken staan die specifiek gelden voor reisbedrijven. Maar daarnaast zijn er speciale regels als je reclame maakt via social media of gebruik maakt van influencers in je marketing", zegt Frank Radstake. "Ook wordt de speciale reclamecode inzake milieuclaims aangepast, waarbij onterechte duurzaamheidsclaims een nadrukkelijkere plek krijgen".  

"In het webinar bespreken we de inhoud van de codes, relevante recente uitspraken van de Reclamecode Commissie en bieden we vanzelfsprekend ruimte aan de deelnemers om hun vragen te stellen en eventuele voorbeelden te toetsen", zegt Radstake.

Deelname is vanzelfsprekend gratis voor leden en business partners van de ANVR. Aanmelden kan via de agendamodule op  het ledendeel van de website.