Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksDe BAS afrekenmodule (BAM) voor reisagenten en touroperators

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
De BAS afrekenmodule (BAM) voor reisagenten en touroperators

Dinsdag 30 november 2021
Afgelopen vrijdag heeft Fadiro een toelichting gegeven op de door hen ontwikkelde afrekenmodule. De afrekenmodule kan een alternatief zijn nu het RBP (Reis Betaal Platform) voorlopig niet verder wordt ontwikkeld, en het andere alternatief van directe incasso voor reisagent of touroperator een bezwaar is. Hieronder wat meer info over deze module van Fadiro.

In de tussenrapportage van de ANVR-werkgroep herziening financiële structuur reisbranche worden een 3-tal oplossingsrichtingen genoemd om wat betreft het financiële verkeer tussen reisagenten en touroperators te komen tot verbeteringen, t.w.:

  • Verbetering van bestaande traject tussen reisagent en organisator
  • Betaling via een derdengeldplatform: het Reis Betaal Platform (RBP)
  • Direct billing /directe incasso

Enkele weken geleden hebben SGR en ANVR de opties besproken en is er besloten dat er voorlopig geen digitaal derdengeldensysteem komt, ontwikkeld door het Reis Betaal Platform (RBP), en bedoeld voor transacties tussen reisagenten en touroperators.  Gelet hierop wordt de keus beperkt tot direct billing of verbetering van het bestaande financiële traject tussen reisagent en touroperator. Wat dit laatste betreft heeft backofficeleverancier Fadiro een module ontwikkeld welke meer zekerheid biedt aan de touroperator zonder dat de reisagent de lead kwijt raakt. Reisagenten en touroperators zijn uiteraard vrij om te besluiten of zij over gaan tot deze afrekenmodule, genaamd BAM.
In de praktijk werkt zo'n  80-85% van de reisagenten met het BAS-systeem van Fadiro; zij kunnen vrij eenvoudig dus de BAS-Afreken-Module (BAM) oppakken. Afgelopen vrijdag heeft Theo Hoving van Fadiro in het ANVR-vragenuurtje een presentatie gegeven over deze afrekenmodule. Een toelichting op deze presentatie is bijgevoegd. De ANVR herhaalt dat reisagenten en touroperators vrij zijn om met elkaar afspraken te maken over de mogelijke verbeteringen in het financiële traject.