Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR: volg aanbevelingen ACM op over informatieplicht reisorganisatoren bij code oranje!

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR: volg aanbevelingen ACM op over informatieplicht reisorganisatoren bij code oranje!

Donderdag 9 december 2021
ACM roept vandaag in een nieuwsbericht reisorganisaties op reizigers beter te informeren over eventuele risico's bij het boeken van een reis of vakantie naar een oranje bestemming. ANVR is het eens met de inhoud van de aanbevelingen van de ACM en adviseert haar leden deze op te volgen.

"Bij een pakketreis naar een oranje gebied moeten reisorganisaties informatie geven over de kleurcode en de beperkende maatregelen die ter plekke gelden. Ook moet de klant duidelijk worden gemaakt wat de mogelijkheden zijn voor kosteloos annuleren of omboeken, zo stelt de ACM", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Deze informatie moet ook duidelijk, correct en goed vindbaar zijn, zowel in het boekingsproces als op corona-informatiepagina's".

"Daarnaast is het belangrijk dat reisondernemingen goed bereikbaar zijn voor vragen en verzoeken van consumenten, vooral als zij reizen uitvoeren naar gebieden met code oranje. Reisondernemers zijn verplicht om tijdens de reis hulp en bijstand te bieden bij onvoorziene omstandigheden. Bij verslechterde omstandigheden op de bestemming kan dit betekenen dat de reizigers toch kosteloos moeten worden gerepatrieerd", zegt Radstake. "Het gebruik van de deze zomer al door de ANVR gefaciliteerde verklaring kan daarbij goed gebruikt worden".

De ACM is op vrijdag 17 december a.s. aanwezig bij het wekelijkse ANVR-vragenuurtje voor een toelichting op bovenstaande aanbevelingen en het toezicht op naleving ervan. Aanmelden kan alvast via de agendamodule.