Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR: verwijs naar de juiste polisvoorwaarden bij adviseren reisverzekering

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR: verwijs naar de juiste polisvoorwaarden bij adviseren reisverzekering

Maandag 13 december 2021
Steeds meer ANVR aangesloten reisondernemingen voeren daar waar (veilig) mogelijk reizen uit naar bestemmingen die – enkel vanwege Corona – een Oranje reisadvies hebben gekregen van de Nederlandse overheid. Ook adviseren veel reisondernemingen hun klant een goede reisverzekering af te sluiten voor zo'n reis of vakantie. In de praktijk blijkt dat het in de verwijzing naar polisvoorwaarden niet altijd helemaal goed gaat.

​"Gelukkig bieden steeds meer reisverzekeringen dekking ook bij reizen naar bestemmingen met een Oranje reisadvies. Het is natuurlijk een heel goed idee om reizigers te verwijzen naar die verzekeraars", zegt Frank Radstake van de ANVR. "De voorbije periode heeft de Consumentenbond onderzoek gedaan naar de wijze waarop reisondernemingen reisverzekeringen adviseren. Daarbij blijkt dat er soms wordt verwezen naar de verkeerde (lees: oude) polisvoorwaarden van verzekeraars die wel degelijk dekking bieden op hun huidige polissen. Maar de Consumentenbond zegt ook dat er verwezen wordt naar verzekeraars die geen dekking bieden. Dat laatste hebben wij niet kunnen reproduceren, maar het moge duidelijk zijn dat bij het verkopen van een reis naar een Oranje bestemming je geen reisverzekering kan en mag adviseren die geen dekking biedt als een bestemming een Oranje reisadvies heeft".

"Inmiddels zegt de Consumentenbond hierover contact opgenomen te hebben met de AFM als toezichthouder. Dat vind ik echt een overbodige stap. Maar het is wel belangrijk ook deze informatie op de juiste manier aan de reiziger te verstrekken", zegt Radstake.