Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksVerlenging steunmaatregelen in Q1-2022 belangrijk nieuws voor reissector

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Verlenging steunmaatregelen in Q1-2022 belangrijk nieuws voor reissector

Dinsdag 14 december 2021
Het kabinet heeft besloten voor ondernemers het steunmaatregelenpakket van het vierde kwartaal te verlengen tot het hele eerste kwartaal van 2022. Dat werd bekend gemaakt op de persconferentie waar ook de verlenging van de lockdown-maatregelen tot tenminste 14 januari 2022 werd aangekondigd.

"Het is goed nieuws en terecht dat de steunmaatregelen voor ondernemers met 3 maanden worden verlengd, zeker voor ondernemers in de reisbranche. De maatregelen zoals NOW en TVL worden grotendeels ongewijzigd doorgezet komend jaar", zegt Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR.
"Uitstel van betaling van belasting geldt al tot en met januari, en in die maand wordt bezien of dat ook nog langer moet worden gecontinueerd."

"Maar belangrijker dan krijgen van steun omdat we nu niet kunnen ondernemen, is de mogelijkheid krijgen als reisbedrijven wel weer aan de slag te gaan met het organiseren van reizen en vakanties voor onze klanten. Daarom roepen we het kabinet nogmaals nadrukkelijk op om niet te langer te wachten met het doorvoeren van de aangekondigde aanpassing van de reisadvisering", zegt Oostdam. "Dat kan ook gewoon voor heel veel bestemmingen, óók buiten de Europese Unie. Daarbij bleek ook vandaag weer in het VK dat het instellen van reisbeperkingen om de verspreiding van het virus tegen te gaan geen enkele zin heeft. We gaan daar de komende dagen graag weer over in gesprek met de betrokken ministeries."
 

Op de website van de rijksoverheid vind je meer informatie over de aangekondigde verlenging van de steunmaatregelen.