Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksCommissieverlaging Virgin Atlantic en Arkia aangepast

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Commissieverlaging Virgin Atlantic en Arkia aangepast

Donderdag 28 februari 2019
Na het bericht van Virgin Atlantic heeft ook Arkia (Arkia Israeli Airlines, IZ) aangekondigd de commissie te verlagen. Ofschoon Virgin Atlantic de basiscommissie geheel afschaft, verlaagt Arkia de basiscommissie van 7% naar 5%.

Beide luchtvaartmaatschappijen hebben bericht ontvangen, dat zij de wettelijke termijn niet in acht nemen met deze wijzigingen. De ANVR houdt vast aan deze termijn als er sprake is van het afschaffen van de basiscommissie (4 tot 6 maanden, afhankelijk van de duur van de agentuurovereenkomst), terwijl wij luchtvaartmaatschappijen die in ieder geval een basiscommissie in stand houden een vaste termijn van 3 maanden als minimum aanbieden. Daarnaast mogen deze wijzigingen pas ingaan op de eerste dag van de maand. 

Na overleg met beide maatschappijen hebben zij toegezegd deze termijnen te respecteren. Virgin Atlantic heeft inmiddels aan alle IATA agenten gemeld dat zij de wijziging doorvoeren per 1 september 2019, Arkia zal op haar beurt nog een bericht sturen via BSPlink dat de commissieverlaging in zal gaan per 1 juli 2019.