Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksReissector blijft ook na de coronacrisis hybride werken

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Reissector blijft ook na de coronacrisis hybride werken

Dinsdag 21 december 2021
Reisondernemingen verwachten en masse dat ook na het einde van de coronacrisis hybride werken net als nu de norm blijft. Dat bleek tijdens het drukbezochte arbeidsrecht-webinar van ANVR-business partner La Gro Geelkerken op donderdag 16 december jl. In een uur werden ANVR-leden bijgepraat over arbeidsrechtelijke aspecten van hybride werken, aankomende wetswijzigingen en de belangrijkste jurisprudentie van 2021 op het gebied van arbeidsrecht.

​"Het is inmiddels een goede traditie de derde donderdag van december met La Gro Geelkerken terug te blikken over het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar de belangrijkste wijzigingen in het aankomende jaar. Op boeiende wijze hebben Ingeborg van Dongen en Anita Nelis de deelnemers bijgepraat over de belangrijkste issues", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Daarnaast waren veel deelnemers natuurlijk geïnteresseerd in de mogelijk arbeidsrechtelijke gevolgen van de invoering van vaccinatieplicht of 2G op de werkvloer. Die wetsvoorstellen staan alleen even on hold tot januari 2022. Als er over die onderwerpen meer bekend is organiseren we zeker een volgend webinar". 

"Bij het invoeren van hybride werken is het wel van belang goede afspraken te maken met de werknemers, bijvoorbeeld in een thuiswerkovereenkomst. Daarin kun je bijvoorbeeld vastleggen hoeveel dagen er thuis gewerkt mag worden per week, of een andere werklocatie dan thuis is toegestaan om thuis te werken en wanneer de medewerker tijdens de thuiswerkdagen bereikbaar is", zegt Frank Radstake. "Zorg er ook voor dat er duidelijkheid is over de werkplek thuis en of deze arbo-technisch in orde is. Er geldt een verlicht regime, maar er zijn wel degelijk verplichtingen voor de werkgever".

Zie de download bij dit bericht voor de presentatie van Van Dongen en Nelis. La Gro Geelkerken is al jaren business partner van de ANVR en biedt ANVR aangesloten reisondernemingen ca. 15% korting op de reguliere tarieven.