Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR en vakbonden spreken af CAO reisbranche 6 maanden 'door te rollen'

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR en vakbonden spreken af CAO reisbranche 6 maanden 'door te rollen'

Dinsdag 21 december 2021
ANVR en vakbonden FNV en CNV Vakmensen hebben afgesproken de CAO reisbranche – die afloopt op 31 december a.s. – met 6 maanden ongewijzigd te verlengen tot 1 juli 2022. Partijen hebben ook afgesproken gedurende de looptijd van deze verlengde cao in gesprek te gaan over modernisering van de cao voor de periode na 1 juli volgend jaar.

"In deze verlengde cao hebben we geen loonparagraaf afgesproken:, zegt Frank Radstake van de ANVR. "Gezien de omstandigheden in de sector is daar helaas op dit moment ook geen ruimte voor. Wel hebben medewerkers recht op hun jaarlijkse beoordelingsverhoging, als die beoordeling tenminste 'goed' is en in de looptijd van de komende cao-periode valt. Daarnaast hebben we afgesproken de komende 6 maanden te kijken op welke manier we de cao reisbranche kunnen moderniseren en toekomstbestendig kunnen maken in en voor een snel veranderende arbeidsmarkt".

"We gaan bij die wens te komen tot modernisering natuurlijk ook goed kijken naar de uitkomsten van de protocollaire afspraken uit de huidige cao met een looptijd tot eind 2021. De komende maanden wachten we de ontwikkelingen even af en vanaf half maart starten we de gesprekken voor een nieuwe cao", aldus Radstake.