Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksToelichting op vragen over nieuwe inreisregels per 22 december (vandaag)

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Toelichting op vragen over nieuwe inreisregels per 22 december (vandaag)

Woensdag 22 december 2021
De ANVR heeft tal van vragen ontvangen over de teksten op de website van Rijksoverheid m.b.t. de nieuwe inreisregels in Nederland die gelden sinds 22 december 2021. Wij willen deze graag verder toelichten.

​Op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen staat:

"Let op: vanaf woensdag 22 december geldt een testplicht voor alle reizigers die vanuit niet-EU of Schengenlanden naar Nederland reizen. Dit geldt dus ook voor Nederlanders en gevaccineerden. Lees meer over de testplicht op Rijksoverheid.nl."
Dit betekent concreet dat deze testplicht geldt voor iedereen die vanuit een land van buiten de EU/Schengen naar Nederland reist. Dus dit geldt voor Nederlanders en niet-Nederlanders, voor gevaccineerden en niet-gevaccineerden; dus voor iedereen die vanuit een land van buiten de EU naar Nederland (terug) wil.

Klik je op Lees meer over de testplicht op Rijksoverheid.nl dan staat daar voor wie deze nieuwe inreisregels niet gelden.
Concreet betekent dit dat de nieuwe inreisregels niet gelden voor reizigers die vanuit een EU- of Schengenland willen (terug) reizen naar Nederland en ook niet gelden voor reizigers die vanuit de Caribische delen van het Koninkrijk naar Nederland willen (terug) reizen.

Kortom: Wil je (terug) naar Nederland en kom je van een bestemming buiten de EU/Schengen dan heb je vanaf 22 december te maken met de nieuwe inreisregels; wil je (terug) naar Nederland en kom je van een bestemming vanuit een EU/Schengen-land of Caribisch deel dan heb je geen testplicht.
Je kunt ook kijken op reizentijdenscorona.nl