Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Links2 Vaccinaties + booster + PCR-test vanaf 25 december verplicht voor vakantie Oostenrijk

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
2 Vaccinaties + booster + PCR-test vanaf 25 december verplicht voor vakantie Oostenrijk

Woensdag 22 december 2021
Oostenrijk heeft het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Denemarken en Nederland uitgeroepen tot 'virusvariantlanden' vanaf 25 december en dit heeft gevolgen voor de reiziger die naar Oostenrijk wil.

Dit betekent dat vanaf zaterdag 25 december ingezetenen van die landen verplicht in quarantaine moeten. Echter, wie twee vaccinaties heeft, een booster heeft gehad én beschikt over een geldige PCR-test (max. 48 uur) wordt hiervan uitgesloten. (red.: Inmiddels is per 22/12 bekend geworden dat dit 72 uur is). Dit is vanmiddag tijdens een persconferentie bekend gemaakt in Oostenrijk.

Meer informatie over coronamaatregelen in Oostenrijk is te vinden op https://www.sozialministerium.at/. Speciaal voor vakantiegangers is er de website https://www.austria.info/nl/praktische-info/coronavirus-informatie/alles-over-jouw-heenreis-naar-oostenrijk.
Maar let op: De meeste recente maatregelen van vanmiddag zijn op deze websites nog niet opgenomen. Ook het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken zal snel met een aangepast reisadvies komen voor Oostenrijk.

Dit betekent in principe dat als de reiziger niet kan voldoen aan deze eisen en zijn geboekte reis niet kan maken, de situatie in de persoonlijke risicosfeer ligt van de reiziger. Wat dit voor gevolgen kan hebben, is reeds eerder vermeld op de ANVR-site (laatste vraag).​