Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Links2022 in het teken herziening Europese Richtlijn Pakketreizen

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
2022 in het teken herziening Europese Richtlijn Pakketreizen

Donderdag 6 januari 2022
In januari 2022 start de Europese Commissie met een publieke consultatie om te bezien of en op welke manier aanpassing van de Europese wetgeving noodzakelijk is m.b.t. de Europese Richtlijn Pakketreizen. Rechten van pakketreizigers en vliegpassagiers staan opnieuw zwaar ter discussie.

​Sinds 1 juli 2018 geldt in alle Europese lidstaten de 'nieuwe' richtlijn pakketreizen uit november 2015. In Nederland is deze opgenomen in BW7, artikelen 500 en verder. Deze richtlijn regelt de rechten en de plichten van zowel de reiziger als van de reisorganisatie bij het boeken van een pakketreis of een gekoppeld reisarrangement.

In januari 2022 start de Europese Commissie met een publieke consultatie om te bezien of en op welke manier aanpassing van deze Europese wetgeving noodzakelijk is. De ANVR is -in samenwerking met andere Nederlandse brancheorganisaties binnen Gastvrij Nederland (VNO-NCW) en Europese brancheorganisaties binnen ECTAA- al ruim anderhalf jaar bezig met de lobby om te komen tot noodzakelijke verbeteringen in de Europese richtlijn.

In een uitgebreid en helder interview met Paul Eldering over Europees consumentisme gaat Frank Radstake (ANVR) in op de plannen van de Europese Commissie en op de door de reissector gewenste wijzigingen in deze richtlijn. Het gehele interview 'Consumentisme rukt op' is te lezen in Reisbizz van december 2021.