Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR-voorwaarden 2022 op enkele punten aangepast

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR-voorwaarden 2022 op enkele punten aangepast

Dinsdag 11 januari 2022
Na overleg met de Consumentenbond en het vermelden aan de SER zijn de ANVR-Reizigersvoorwaarden 2022 een feit. Deze hebben een paar kleine wijzigingen ondergaan in vergelijking met 2021. De aangepaste voorwaarden zijn inmiddels verwerkt op de website, zodat je bij gebruik altijd naar de juiste, toepasselijke actuele voorwaarden kunt linken.

De volledige full colour brochure 'Alles wat je moet weten als je op reis gaat' (www.anvr.nl/anvr-brochure.pdf) en de printversie (www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf) zijn geactualiseerd.
Deze vaste links met actuele informatie kun je onder andere gebruiken bij online boekingen, omdat voor je juridische positie als reisondernemer het van belang is de juiste voorwaarden tijdig vóór boeking aan reizigers ter beschikking te stellen en te laten accorderen.
De consument kan de actuele versie van de Brochure 2022 ook inzien onder Publicaties – ANVR Brochures en onder ANVR Brochure onderaan de homepage.

Zie voor tips ook het uitvoeringsadvies op het ledendeel MIJN ANVR achter de inlog én maak gebruik van de adviesteksten ter bevestiging van boekingen. In de Engelse, Duitse en Franse adviesteksten zijn tevens de vaste links van de voorwaarden ververst naar 2022 (www.anvr.nl/travellerterms.pdf ; www.anvr.nl/reisebestimmungen.pdf ;  www.anvr.nl/conditionsvoyageurs.pdf).

Bij het onderwerp ANVR Reizigersvoorwaarden is bij de downloads ook een document van de reizigersvoorwaarden 2022 in de U-vorm opgenomen.

Op het ledendeel bij 'Regels & Richtlijnen' vind je een aangepaste versie voor de verplichte teksten die opgenomen moeten worden op websites en in reisbrochures met betrekking tot voorwaarden, garantiestellingen en verantwoord toerisme.

De ten opzichte van 2021 aangepaste punten in een notendop:

  • de volgorde in tekst bij de inleiding onder ANVR-Reizigersvoorwaarden;
  • onder ANVR-Reisvoorwaarden art. 1.4 is toegevoegd wat onder weekend wordt verstaan;
  • onder ANVR-Reisvoorwaarden art. 2.5 is toegevoegd 'formaliteiten op gezondheidsgebied (waaronder over vaccinaties)';
  • onder ANVR-Boekingsvoorwaarden art. 6.1 is toegevoegd '(waaronder over vaccinaties)'.
  • onderaan de Reisvoorwaarden voor pakketreizen is de tekst opgenomen van de 'basisrechten pakketreis'