Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksAanpassing model-agentuurvoorwaarden ANVR per 1 januari 2022

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Aanpassing model-agentuurvoorwaarden ANVR per 1 januari 2022

Woensdag 12 januari 2022
De laatste versie van de model-agentuurvoorwaarden van de ANVR is uit 2018. In de afgelopen maanden heeft een delegatie van reisagenten en touroperators intensief met elkaar gesproken over deze model-agentuurvoorwaarden. Dit heeft geleid tot nieuwe 2022-voorwaarden (bijgevoegd).

​Via de knop "wijzigingen bijhouden" in Word (zie download extra info, alleen voor leden) kan je precies zien wat er in de voorwaarden is gewijzigd.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

 • Definities:
  Openingstijden: partijen informeren elkaar over hun openingstijden maar zijn maandag t/m vrijdag minimaal bereikbaar tussen 10-17 uur.
 • Art 1.7:
  Wie een wijziging wil aanbrengen in de lopende, individuele afspraken, moet uiterlijk drie maanden voor de gewenste ingangsdatum de andere partij informeren. Dit was tot nu toe 1 maand.
 • Art 1.9:
  Na beëindiging van agentuur moet de doorverkoper de klantgegevens aan de organisator geven. Toegevoegd is de mogelijkheid hierover onderling afwijkende afspraken over te maken.
 • Art 3. Lid 6:
  noodnummers worden voortaan bij de boekingsgegevens gegeven.
 • Art 4, lid 1:  
  standaard wordt waar mogelijk de reisovereenkomst digitaal aangeleverd.
 • Art 8:
  belangrijke wijzigingen en/of aanvullingen van de organisator zijn onmiddellijk van kracht en moeten voor boeking door de doorverkoper aan de klant worden medegedeeld.
 • Art 9, lid 6:
  Als een klant veel eerder betaalt moet de doorverkoper deze gelden zelf doorstorten aan de organisator.
 • Art 11, lid 2:
  De doorverkoper en organisator moeten elkaar in tijden van een calamiteit goed bereiken en de bereikbaarheid indien nodig opschalen. Dit is nog sterker vastgelegd in dit artikel.
 • Art 12:
  Het artikel regelt de koppeling van boekingssystemen. Dit hoeft echter niet altijd via een XML-standaard te gaan. De tekst is hiervoor aangepast.
 • Art. 14 lid 3:
  Bij samengestelde reizen moet de doorverkoper duidelijk vermelden of de organisator de hoedanigheid heeft als leverancier en bij welke handelaar reisdiensten zijn ondergebracht.
 • Art. 15 (AVG):
  Ev. schade en boetes komen voor rekening van de partij waarbij een Datalek is ontstaan.

Verder zijn tal van kleinere tekstuele aanpassingen gemaakt.
De ANVR model-agentuurvoorwaarden 2022 zullen later deze maand op het ledendeel van www.anvr.nl (MIJN ANVR) worden geplaatst. Zodra geplaatst melden we dit in een nieuwsbericht. Vanaf 1 januari 2022 zijn de model-agentuurvoorwaarden uit 2018 daarmee vervangen (tenzij partijen onderling anders besluiten).