Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksNieuwe cao reisbranche van kracht: geen loonparagraaf, wel aanpassing aan WML

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Nieuwe cao reisbranche van kracht: geen loonparagraaf, wel aanpassing aan WML

Donderdag 13 januari 2022
Zoals eerder gemeld in ANVR Nieuws van 21 december 2021 heeft de ANVR met vakbonden FNV en CNV Vakmensen afgesproken de cao reisbranche ongewijzigd met 6 maanden te verlengen tot 1 juli 2022. In deze verlenging is geen collectieve verhoging van de lonen afgesproken. Dat wil niet zeggen dat alle salarissen gedurende het komende half jaar daadwerkelijk ongewijzigd kunnen blijven.

"We hebben per 1 januari jl. de minima van de groepen 2 en 3 van de cao reisbranche mee laten stijgen met de aanpassing van de WML per 1 januari jl. Dat betekent dat voor die groepen de hoogte van de ervaringsschalen is aangepast. Vanzelfsprekend heeft die verhoging ook effect op de hoogte van de lonen per 4 weken en per uur voor de minima van die twee groepen", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Daarnaast heeft de medewerker dit jaar recht op de individuele verhoging uit art. 17 van de cao reisbranche, gekoppeld aan een positieve beoordeling. Elke werkgever moet conform dit artikel elk kalenderjaar in dezelfde periode een individuele loonsverhoging toekennen. Als dat normaal gesproken altijd gebeurt in het eerste half jaar, dan moet dat dit jaar ook zo worden toegepast".

De hele tekst van de cao is te lezen in het digitale cao-boekje in de downloads bij het onderwerp CAO (ledendeel MIJN ANVR – achter inlog). Tevens is hier een Engelse vertaling beschikbaar.