Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksVoorlopige aanslag Belastingdienst!?

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Voorlopige aanslag Belastingdienst!?

Maandag 17 januari 2022
In het kader van "Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker" laat de Belastingdienst weten diverse materialen te hebben samengesteld om ondernemers te wijzen op het controleren en eventueel wijzigen van de voorlopige aanslag. In januari is het namelijk weer zover dat veel ondernemers een voorlopige aanslag inkomstenbelasting over 2022 van de Belastingdienst ontvangen.

​De voorlopige aanslag is de best mogelijke inschatting die de Belastingdienst kan maken over iemands fiscale en persoonlijke situatie volgend jaar. Zij geven aan dat het belangrijk is dat ondernemers de voorlopige aanslag altijd goed controleren. Ook gedurende het jaar, bijvoorbeeld wanneer zich veranderingen voordoen.

Graag doen we je hierbij de nodige informatie toekomen die de Belastingdienst beschikbaar heeft gesteld om het je zo makkelijk mogen te maken (zie download  extra info):
- Basistekst veelgestelde vragen en antwoorden over de voorlopige aanslag beantwoord
- Artikelen: 'Ondernemer en voor het eerst een voorlopige aanslag ontvangen?' / 'Voorlopige aanslag ontvangen? Hier kun je met vragen terecht'/ 'Ondernemer? Bereid je met 4 tips voor op je voorlopige aanslag'.

Voor (nog) meer uitgebreide informatie verwijzen wij je naar : https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/voorlopige-aanslag/voorlopige-aanslag

Belasting_VoorlopigeAanslag.jpg