Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksWaar moet de reiziger aan voldoen als hij terugkeert naar Nederland?

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Waar moet de reiziger aan voldoen als hij terugkeert naar Nederland?

Woensdag 2 februari 2022
Inmiddels is voor iedereen wel duidelijk dat op de overheidswebsite nederlandwereldwijd.nl alle reisadviezen staan waaraan je moet voldoen om te kunnen reizen naar een bestemming. Maar voor tal van ondernemers (en reizigers) is het nog niet altijd even helder waaraan je moet voldoen bij terugkeer naar Nederland. Klik voor uitgebreide informatie door op de linkjes die staan vermeld op de genoemde websites, zodat je de reiziger volledig en compleet kan informeren.

​Ondanks dat nu Europese landen meer op één lijn komen wat inreisregels betreft, blijven de regels voor toegang binnen het bestemmingsland verschillen. Maar wat zijn de inreisregels als je terug wilt van je bestemming naar Nederland?

Een handige site voor wie deze nog niet heeft gebruikt, is: https://reizentijdenscorona.rijksoverheid.nl/.  Bij deze website zie je na wat aanklikken in één oogopslag waaraan je moet voldoen bij terugkeer naar Nederland.


Een andere handige pagina is: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen/checklist-inreisregels-nederland/inreisregels-overige-landen
Naast een overzicht van veilige-, hoog- en zeer hoog-risicolanden vind je op deze pagina ook de inreisregels vanuit deze landen naar Nederland.

En of je nu komt uit een veilig, hoog of zeer hoog risicoland, de volgende regels gelden in ieder geval:
- altijd een testbewijs nodig bij terugreis naar Nederland: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen/testbewijs-voor-inreizen-nederland

- gezondheidsverklaring
- geen quarantaine (en sinds vandaag (!) ook niet meer als je uit een zeer hoog risicogebied komt, maar dan moet je wel gevaccineerd én geboosterd zijn).

Reizigers uit een land binnen EU/Schengen hebben geen testbewijs nodig als zij vaccinatiebewijs/herstelbewijs hebben. Uiteraard moet voor het land waar je vandaan komt geen EU-inreisverbod gelden.

Genoemde webpagina's worden regelmatig aangepast en geactualiseerd. Blijf, voor het geven van een juist reisadvies, de volledige regels volgen op nederlandwereldwijd.nl