Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Links​Geen booster voor jongeren kan problemen geven met reizen

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
​Geen booster voor jongeren kan problemen geven met reizen

Dinsdag 8 februari 2022
Afgelopen vrijdag, 4 februari 2022, heeft de Gezondheidsraad geadviseerd geen boosterprik te geven aan jongeren onder de 18 jaar. Als de minister dit advies overneemt, kan dit gevolgen hebben voor jongeren die reizen naar en reizen binnen EU-landen en daarbuiten.

De besluitvorming op Europees niveau is verre van eensluidend. In Belgisch Vlaanderen is -in tegenstelling tot Nederland- besloten de boosterprik vanaf deze week wél aan te bieden aan 12- tot 17-jarigen.
De ANVR dringt er dan ook op aan dat jongeren die dat willen in Nederland in ieder geval de mogelijkheid wordt gegeven tot het verkrijgen van een boosterprik.

Naast de boosterproblematiek wordt ook onderscheid gemaakt tussen inreisbeperkingen en de beperkingen in het land zelf om toegang te krijgen tot o.a. horeca en andere faciliteiten.  
Frustrerend hierbij is dat regels voor reizigers en ook specifiek voor jongeren vaak onduidelijk en/of complex zijn en daarnaast ook regelmatig wijzigen.
Voor enkele belangrijke wintersportbestemmingen, zoals Frankrijk en Italië, zijn in de afgelopen dagen wijzigingen doorgevoerd, waardoor jongeren wat meer mogelijkheden hebben om op wintersport te gaan. Voor bijvoorbeeld Oostenrijk zijn al eerder versoepelingen afgekondigd.
De complexe en onduidelijke inreiseisen tot een land en de afwijkende toegangsbeperkingen binnen een land maken het voor schoolreisspecialisten bijzonder moeilijk en ingewikkeld om reizen te plannen en uit te voeren.

De reisadviezen worden regelmatig aangepast en zijn ook ongeveer dagkoersen. Wij adviseren je voor jouw reisbestemmingen dagelijks de reisadvisering incl. coronamaatregelen te checken op https://www.nederlandwereldwijd.nl/   en op https://reizentijdenscorona.rijksoverheid.nl/ .