Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksLet op: ondanks geel/groen reisadvies kunnen inreisbeperkingen blijven

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Let op: ondanks geel/groen reisadvies kunnen inreisbeperkingen blijven

Woensdag 16 februari 2022
Buitenlandse Zaken past op dit moment reisadviezen voor veel landen buiten de EU aan naar geel/groen, naar de situatie van reisadviezen vóór corona. Daarmee zijn de adviezen omtrent corona niet weg, maar is de coronasituatie in een land niet langer doorslaggevend voor de kleur. Lees altijd het volledige reisadvies op nederlandwereldwijd.nl, want ondanks geel/groen bestaan er nog wel degelijk inreisbeperkingen.

​De reisadviezen zijn door BuZa vanaf nu losgekoppeld van corona en zijn niet meer gebaseerd op de coronasituatie in een land, maar -net als vóór corona- wegen álle veiligheids- en gezondheidsrisico's weer mee. Alleen als ergens een VOC opduikt, een nieuwe zorgwekkende variant, zal een bestemming/land alsnog de kleurcode oranje krijgen.

Praktijk
In de praktijk betekent dit dat je het reisadvies op nederlandwereldwijd.nl goed moet (blijven) lezen en interpreteren, dus ook wat er onder 'Coronavirus' staat.
De kleur zegt namelijk niets (meer) over de vereiste coronamaatregelen en de inreisbeperkingen die een land stelt. 
Voorbeeld van vandaag: Australië, kleur groen, inreisbeperkingen o.a. 'Tot nader order blijft de buitengrens van Australië gesloten voor buitenlandse reizigers met doel toerisme'.
Met het geel/groen openstellen van de wereld wordt het ook makkelijker om te voldoen aan de voorwaarden van een verzekering. En als laatste: bovenin het reisadvies kun je zien wanneer het reisadvies is gewijzigd en of het nog steeds geldig is.

Vandaag en in de komende dagen zullen veel reisadviezen worden aangepast, maar dit gebeurt niet allemaal tegelijk omdat er veel handwerk bij komt kijken.