Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksNieuwe raamovereenkomst met Southpole maakt CO2-compensatie voor ANVR-leden mogelijk

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Nieuwe raamovereenkomst met Southpole maakt CO2-compensatie voor ANVR-leden mogelijk

Maandag 21 februari 2022
De nieuwe raamovereenkomst die de ANVR voor haar leden heeft gesloten op het gebied van CO2-compensatie biedt alle leden de mogelijkheid ook in 2022 tegen gereduceerd tarief de CO2-footprint van de verkochte reizen te compenseren. Dat bleek tijdens het drukbezochte vragenuurtje vrijdag j.l. met medewerking van Southpole.

​"De gewijzigde omstandigheden op de markt voor CO2-compensatie maken wel dat de prijzen van compensatie enorm zijn gestegen. Ook is het niet langer mogelijk voor het hele jaar dezelfde prijzen te bedingen. En evenmin kunnen we binnen elke contractvorm ongelimiteerde hoeveelheden credits garanderen", zegt Frank Radstake van de ANVR. "De reden waarom we toch een raamovereenkomst hebben gesloten met Southpole is gelegen in de korting van 30% op de marktprijzen die leden van de ANVR kunnen krijgen. Voor 2023 gaan we nadrukkelijk op zoek naar alternatieven: op de langere termijn is dit niet de best mogelijke oplossing".

Partijen die ook in 2022 aan de slag willen met compensatie kunnen zich oriënteren met de uitgebreide brochure van South Pole & ANVR (ledendeel www.anvr.nl - achter inlog) en bij vragen contact opnemen met Southpole en de portal. Deze is nu online: https://anvr.southpole.com/.  Alle ANVR leden die al een account hadden kunnen hun account blijven gebruiken.
SouthPole_logo_CMYK.jpg