Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksInternetconsultatie Richtlijn Pakketreizen staat open

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Internetconsultatie Richtlijn Pakketreizen staat open

Maandag 21 februari 2022
Sinds 1 juli 2018 geldt voor elke reisondernemer de nieuwe Europese Richtlijn Pakketreizen. Met de nieuwe richtlijn werd de definitie van pakketreis sterk uitgebreid zodat alle vormen van dynamic packaging onder de wetgeving werden gebracht en werd het concept van het gekoppelde reisarrangement geïntroduceerd. In de wetgeving is ook een tweetal evaluatiemomenten opgenomen: in het voorjaar van 2021 werd het tweede rapport gepresenteerd en tegelijkertijd een verdergaande herziening voor de komende jaren aangekondigd. De publieke consultatie is een eerste stap in dat proces.

"Vanzelfsprekend gaan we vanuit de ANVR de komende maanden reageren op de consultatie, zowel zelf als via onze lobbyclub ECTAA en de samenwerking binnen Gastvrij Nederland. Wij vinden dat de afgelopen jaren duidelijk hebben gemaakt dat er veel moet gebeuren om de Richtlijn future proof te maken. Het nogal eenzijdige uitgangspunt van de Europese Commissie om zich vooral te richten op het beperken van aanbetalingen vinden we als ANVR niet een begaanbare weg", zegt Frank Radstake van de ANVR.

"Het staat een ieder vrij om mee te doen aan de consultatie, maar het zou ons enorm helpen als ANVR-leden die meedoen aan de consultatie hun bijdrage met ons delen. Zo weten we wat er speelt en kunnen we zo goed mogelijk de belangen van de leden dienen. Begin april organiseren we in ieder geval een online meeting om de bijdrage van de ANVR aan de consultatie met de leden af te stemmen", zegt Radstake.