Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksPraktische tool mensenrechten

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Praktische tool mensenrechten

Maandag 11 maart 2019
De ronde tafel voor toerisme en mensenrechten, waarvan ANVR lid is, heeft vorige week tijdens de ITB een praktische tool gelanceerd welke reisondernemingen helpt om de eerste stappen te zetten om bedrijfsgerelateerde mensenrechtenrisico's te identificeren.

Deze nieuwe tool van de Roundtable Human Rights in Tourism is beschikbaar op: www.humanrights-in-tourism.net/get-started.

ANVR werkt al vele jaren samen met leden aan mensen- en kinderrechten via programma's zoals 'Better holidays' en Travelife, waarin milieu-, sociale- en economische impacts van het toerisme beter gemanaged kunnen worden.

Leden hebben toegang tot het Better holidaysprogramma via MIJN ANVR: https://www.anvr.nl/mijnanvr/verantwoord-toerisme/default.aspx

ANVR  heeft ook een online training over het beschermen van kinderen, waarmee reisondernemingen  de problemen kunnen begrijpen, acties kunnen identificeren en strategieën kunnen ontwikkelen.

Dit jaar vindt het jaarlijkse symposium 'Human rights in tourism' voor het eerst plaats in Nederland en wel in de Social Impact Factory in Utrecht ! Houd alvast donderdag 27 juni vrij in je agenda.