Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR/GfK januari '22: grootste aantal boekingen sinds het begin van de coronapandemie

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR/GfK januari '22: grootste aantal boekingen sinds het begin van de coronapandemie

Dinsdag 22 februari 2022
Het aantal gemaakte boekingen in januari 2022 is 56% hoger dan in december 2021. Januari 2022 is daarmee tevens de maand met het grootste aantal boekingen sinds in maart 2020 de coronapandemie in alle hevigheid los barstte. De achterstand ten opzichte van januari 2019 bedroeg nog wel -27% maar dit is fors minder dan de ong. - 40% lagere boekingen in november/december 2021 t.o.v. dezelfde maanden in 2019.

​Ten opzichte van januari 2021 is sprake van een enorme stijging in het aantal boekingen (+261%) maar Nederland verkeerde toen in een forse lockdown waarbij vakantiereizen vrijwel onmogelijk waren.

Kijkend naar bestemmingen gaat het grootste deel van de boekingen nog steeds naar Europese bestemmingen. Vóór de coronapandemie was het aandeel buiten Europa ong. 20%. Het aandeel buiten Europa in januari bedroeg slechts 13%, omdat praktisch alle bestemmingen buiten Europa vanwege de pandemie werden ontraden. De groei was in januari sterk in Zuid-Amerika. Dit wordt hoofdzakelijk gevormd door een stijgend aandeel van Curaçao, Aruba, Bonaire en St. Maarten, maar ook het aandeel van b.v. Mexico steeg in januari 2022.

Binnen Europa is de terugval, in vergelijking met de pré-corona boekingen in januari 2020, beperkt voor Spanje, Frankrijk en Oostenrijk, maar ook Turkije noteert nog maar een beperkte teruggang (-18%), evenals Noorwegen (-11%) en Tsjechië (-17%).

Bij Publicaties - ANVR/GfK Boekingsmonitor kun je deze cijfers en die van eerdere maanden terugvinden. De ANVR/GfK-steekproef wordt gedaan onder zo'n 50.000 consumenten.