Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksEuropese reiskoepel ECTAA: "Wij zijn verenigd met het Oekraïense volk en onze reispartners"

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Europese reiskoepel ECTAA: "Wij zijn verenigd met het Oekraïense volk en onze reispartners"

Woensdag 2 maart 2022
De ECTAA, waarin ook de ANVR actief is, heeft namens de 70.000 reisagenten en touroperators die zij Europees vertegenwoordigd vandaag een statement uitgebracht.

                             ECTAA.jpg
Vanuit standplaats Brussel betuigt deze Europese koepel van reisondernemingen haar solidariteit met het Oekraïense volk en zijn reishandelspartners.
'De Russische inval in Oekraïne heeft de hele wereld verbijsterd. Er is geen rechtvaardiging voor een dergelijke aanval op een soeverein land, waarbij veel onschuldige Europeanen worden gedood en verdreven. Pawel Niewiadomski, voorzitter van ECTAA: "Het conflict in Oekraïne is in eerste instantie een humanitaire catastrofe. Het is gewoon onvoorstelbaar om zo'n oorlog in het midden van Europa te hebben. We staan verenigd met het Oekraïense volk en onze reispartners."
Reizen en toerisme staan voor vrede en cultureel begrip. ECTAA veroordeelt ten zeerste de Russische aanval op Oekraïne. We dringen aan op een snel en vreedzaam einde van het verschrikkelijke conflict.'
"Uiteraard kunnen wij dit alleen maar onderschrijven en zijn wij zeer begaan met het lot van het Oekraïense volk. Natuurlijk maken wij ons ook grote zorgen over onze partners en collega-ondernemers in Oekraïne", aldus Frank Oostdam, voorzitter ANVR.