Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksGezond op reis wil iedereen; laat je reiziger meedoen aan het muggenonderzoek

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Gezond op reis wil iedereen; laat je reiziger meedoen aan het muggenonderzoek

Donderdag 17 maart 2022
ANVR en de aangesloten reisondernemingen hebben gezondheid & veiligheid van reizigers hoog in het vaandel staan. Daarom vraagt ANVR jouw medewerking aan het onderzoek, genaamd One Health travel (OHtravel)-studie. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Erasmus MC. Doe je mee?

​Deze ziekenhuizen zijn op zoek naar 1000 Nederlandse reizigers die binnen Europa of naar Caribisch Nederland op vakantie gaan. Uiteindelijk wil iedereen genieten van zijn reis zonder ziek te worden.

Het doel van het onderzoek is dan ook om aan de hand van gegevens die de reiziger zelf vrijwillig verstrekt via een app en een vingerprikje bij thuiskomst in kaart te brengen hoeveel reizigers tijdens de reis besmet raken met een muggen-overdraagbare infectie. En we weten hoe ziek je kan worden van muggen met ziektes als chikungunya, denque of zika. Maar om meer te weten over risico's op besmetting en beter voorbereid te zijn op de toekomst zijn gegevens nodig.  

Hoe makkelijk is het om jouw bijdrage als reisonderneming te leveren?
Heel eenvoudig! Door onderstaande tekst te plaatsen op je site, je nieuwsbrief, in social media of op andere manieren onder de aandacht te brengen bij jouw reizigers die een vakantie hebben geboekt in Europa of Caribisch Nederland. 
En heb je nog vragen? Mail deze dan naar ohtravel@umcutrecht.nl

(Voor reizigers) Wil jij ook meehelpen aan het muggenonderzoek?

Wij, (naam jouw organisatie), vinden de gezondheid en veiligheid van onze reizigers heel belangrijk. Daarom werken wij graag mee aan het onderzoek 'One Health travel' dat UMC Utrecht, Leids UMC en Erasmus MC samen uitvoeren en gaat over muggen-overdraagbare infecties. Niemand wil natuurlijk ziek worden op reis, maar om te werken aan oplossingen hiervoor hebben wij jouw hulp nodig!
 
Jij gaat op vakantie naar een bestemming binnen Europa of in Caribisch Nederland; dé interessegebieden van de One Health travel-studie.
Wil jij simpel en eenvoudig jouw steentje bijdragen aan dit onderzoek?
Ga dan naar www.ohtravel.nl, lees de informatie over muggen en de overdraagbare infecties en als je het onderzoek wil helpen, meld je dan geheel vrijwillig aan.
Ga 'muggenwijs' op reis!