Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksWaarom het verstandig is een Calamiteitenverzekering af te sluiten

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Waarom het verstandig is een Calamiteitenverzekering af te sluiten

Donderdag 7 april 2022
Een groot probleem van de Pakketreizenwet is dat een reisorganisator voor bijna alles wat verkeerd gaat, aansprakelijk is. Voor fouten van een organisator kan de aansprakelijkheidsverzekering een rol spelen, maar in veel gevallen is sprake van een calamiteit buiten de invloed van de organisator.

​Het Calamiteitenfonds dekt eventueel de schade wanneer de klant op reis is, maar dekt niet de schade van een organisator met klanten die nog op reis moeten. Daarnaast is niet elke calamiteit (staking, orkaan, overstroming e.d.) een calamiteit volgens de regels van het Calamiteitenfonds maar kan de calamiteit wel aanpassings- of annuleringskosten voor de organisator tot gevolg hebben.

In samenwerking met de ANVR heeft Aon daarom - in aanvulling op het Calamiteitenfonds -  een Calamiteitenverzekering ontwikkeld gericht op de risico's die reisorganisatoren lopen bij de uitvoering van reizen. In de afgelopen 2 jaar met COVID hadden reisorganisatoren wel iets anders aan het hoofd, maar de oorlog in Oekraïne b.v., laat zien dat organisatoren forse risico's kunnen lopen, waar men geen enkele invloed op heeft, maar wel financiële schade kan veroorzaken. Een flinke onverwachte schadepost kan ondernemers, met flinke schulden na COVID19, al snel de kop kosten en daarom is het verstandig een dergelijke calamiteitenverzekering in overweging te nemen.

Voor deze verzekering is een gematigde premie afgesproken (0,20% over de risicodragende omzet, met een minimum van €1250,-) waarbij partijen die nu al een Aon-aansprakelijkheidsverzekering hebben, een korting krijgen (0,15% i.p.v. 0,20%). Met een premie over alleen de risicodragende omzet, is de verzekering zeker ook voor reisagenten en OTA's aantrekkelijk. De polisvoorwaarden, een toelichting van Aon , en het inschrijfformulier zijn beschikbaar.  Op de informatiepagina over deze verzekering  tref je tevens een Q&A van de belangrijkste vragen aan Als je nog vragen hebt, bel gerust met Arno Rietveld (0653420377) of (beter) mail hem via arno.rietveld@aon.nl. Arno verzorgde eind maart de presentatie in ANVR Vandaag over de Calamiteitenverzekering van Aon.
Je kan natuurlijk ook contact opnemen met de ANVR verzekeringsexpert via verzekeringen@anvr.nl
De ANVR ondersteunt de verzekering om onbeheersbare financiële risico's voor reisorganisatoren te verminderen. Er zijn commerciële afspraken tussen ANVR en Aon t.a.v. deze verzekering.