Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Links'Even geduld a.u.b.' bij aanvragen (nieuw) paspoort of ID

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
'Even geduld a.u.b.' bij aanvragen (nieuw) paspoort of ID

Dinsdag 12 april 2022
Enorme drukte bij de afdeling Burgerzaken van diverse Nederlandse gemeentes zorgt ervoor dat reizigers die een nieuw paspoort of ID moeten aanvragen 'even geduld' moeten hebben. Het is dus belangrijk voor reizigers om zich te realiseren dat zij tijdig controleren of hun paspoort nog geldig is als zij op vakantie gaan. Uiteindelijk is het hebben van geldige reisdocumenten een verantwoordelijkheid van de reiziger zelf.

​Naast de hoeveelheid boekingen van tal van uitgestelde vakanties waarvoor een geldig paspoort is vereist, ervaren de gemeentehuizen ook een inhaalslag als het gaat om de aanvraag van rijbewijzen en het registreren van huwelijken. Daarnaast zijn afdelingen Burgerzaken druk met het inschrijven van Oekraïense vluchtelingen. Tel daarbij op de nasleep van de coronacrisis, waardoor zij te maken hebben met ziekmeldingen en personeelstekort en langere wachttijden dan normaal kunnen niet uitblijven.

Weliswaar is het de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om te zorgen voor de geldige reisdocumenten (ANVR-Reisvoorwaarden voor pakketreizen art. 2.5), maar wellicht is het onder de aandacht brengen van de reiziger voldoende.