Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksLaatste kans: meld je nu nog aan voor Cosme Sustour voor gratis Travelife certificering

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Laatste kans: meld je nu nog aan voor Cosme Sustour voor gratis Travelife certificering

Donderdag 28 april 2022
Het SUSTOUR project is een EU-gefinancierd ondersteuningsprogramma voor kleine en middelgrote reisorganisaties en reisagenten. Het doel is om meer dan 175 Europese touroperators en reisbureaus (MKB's) in staat te stellen en te ondersteunen bij het implementeren van duurzaamheidsprincipes in hun bedrijven en toeleveringsketens. Het is onderdeel van de Europese Green Deal met als doel klimaatneutraliteit in 2050 en 55% reductie van broeikasgassen in 2030. Deelname aan het traject is alleen gratis voor ANVR-leden.

​"ANVR is als founding father een van de deelnemende partners aan dit Europese project, samen met onder andere ECEAT, ECTAA en onze Portugese collega's van Apavt. Daarnaast zijn er tientallen organisaties die het project ondersteunen, zoals de reisbrancheorganisaties in Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Griekenland", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Dat is ook logisch, want dit is het uitgelezen moment om gratis je duurzaamheidsbeheer en -prestaties te verbeteren".

"We werken als ANVR al jaren met Travelife, omdat het bij uitstek een systeem is met, voor én door reisondernemingen. Ik acht de kans klein dat er nu nog ANVR aangesloten reisondernemingen zijn die niet aan de slag zijn met een ambitieuze duurzaamheidsagenda. Mocht dat wel het geval zijn, dan is dit het ideale moment om gratis en laagdrempelig aan de slag te gaan met het onderwerp", zegt Radstake.

"Maar ook voor bedrijven die al Travelife partner zijn, is dit een goed moment om aan de slag te gaan met de volgende stap van Travelife Certified. En voor die koplopers die zelfs al Certified zijn, bieden we een aantal accelerator programma's op het gebied van bijvoorbeeld supply chain management, carbon management en plastic waste management. In de bijlage lees je meer over wat elk programma precies inhoudt en hoe de aanmeldprocedure werkt".

Ga nu aan de slag met duurzaamheid en meld je aan op uiterlijk maandag 9 mei aanstaande (Zie voor het aanmeldproces de bijlage).