Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR/GfK april '22: groei boekingen zet door, vooral voor Europa

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR/GfK april '22: groei boekingen zet door, vooral voor Europa

Woensdag 25 mei 2022
Inmiddels zijn de vakantieboekingen 3 achtereenvolgende maanden hoger dan in het jaar 2019; het laatste jaar zonder corona. In april waren de boekingen zelf 16% hoger dan in april ’19. In maart was de maandvergelijking met 2019 nog +6%. Corona en de oorlog in Oekraïne lijken minder invloed te hebben op het aantal boekingen. Wel zien we dat het aandeel van reizen buiten Europa nog steeds achterblijft.

In april is weer gevraagd of men een boeking heeft gemaakt en zo ja waarheen. Deze afgelopen maand zien we dat de klant kiest voor de bekende en vertrouwde bestemmingen. M.u.v. Oostenrijk boeken alle grote bestemmingen goed. België noteert zelf +77% ten opzichte van 2019. Kroatië en Tsjechië blijven achter. 
Boekingen_2019-2022.png

Kijkend naar de verhouding EU/ICA zien we dat de klant nog steeds relatief dichtbij boekt. 14% boekt buiten Europa; Dit is lager dan in dezelfde maand voorafgaande jaren en dit is al enkele maanden zo. De klant gaat dus weer op vakantie maar nog even niet zo ver.
Kijkend naar de bestemmingen buiten Europa doen alleen Zuid-Amerika (m.n. Curaçao en Bonaire) en Afrika het goed. Boekingen voor Azië en Oceanië worden nog steeds sterk negatief beïnvloed door corona.

Bij Publicaties - ANVR/GfK Boekingsmonitor kun je deze cijfers en die van eerdere maanden terugvinden. De ANVR/GfK-steekproef wordt maandelijks gedaan onder 40.000 á 50.000 consumenten.