Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksAon Calamiteitenverzekering geeft ook dekking voor reeds afgesloten reizen

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Aon Calamiteitenverzekering geeft ook dekking voor reeds afgesloten reizen

Woensdag 25 mei 2022
Met het herstel van de markt nemen uiteraard ook de risico's weer toe voor reisorganisatoren bij Calamiteiten. Bij grote Calamiteiten dekt het Calamiteitenfonds de schade voor klanten die op reis zijn, maar niet de evt. schade voor klanten die nog moeten vertrekken. Dit is één van de schades die worden gedekt door de in samenwerking met de ANVR ontwikkelde Calamiteitenverzekering van Aon.

​De verzekering dekt geen schade door pandemieën, maar wel b.v. de directe schade wanneer een land (door oproer of een orkaan) naar Code Oranje gaat, zou hier onder kunnen vallen. Uiteraard is elke touroperator gehouden de schade zoveel mogelijk te beperken.

Nieuw in de verzekering is dat de ingangsdatum van de polis met terugwerkende kracht ook dekking geeft voor reeds geboekte pakketreizen en omzet. Risico is dan alleen in dekking op het moment dat er natuurlijk geen lopende schades zijn thans en het geen pakketreizen betreft naar b.v. Oekraïne en Rusland.

NB: De inspanningen van de ANVR voor deze verzekering zijn puur gericht om de onvoorspelbare en onbeheersbare risico's voor reisorganisatoren te beperken, aangezien dergelijke risico's een gezond bedrijf ten gronde kunnen richten. Er zijn geen commerciële afspraken tussen ANVR en Aon t.a.v. deze verzekering. Meer informatie kan je vinden op:
https://www.anvr.nl/mijnanvr/Ledenvoordeel/informatie.aspx?onderwerp=Calamiteitenverzekering
Je kan contact opnemen met Arno Rietveld van Aon via arno.rietveld@aon.nl