Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation Links​ANVR in volle vaart vooruit met modernisering arbeidsvoorwaarden

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
​ANVR in volle vaart vooruit met modernisering arbeidsvoorwaarden

Woensdag 20 maart 2019
De komende weken en maanden spreekt de ANVR met de drie vakbonden verder over verregaande modernisering van zowel de pensioenregeling als de cao van reisprofessionals. Doelstelling is op beide dossiers voor de zomer van 2019 een akkoord te hebben.

"We zijn al jaren met de vakbonden in gesprek over verbetering van de pensioenregeling. Maar nu maken we echt flinke stappen in dat proces. Een vernieuwde en verbeterde pensioenregeling moet idealiter op 1 januari 2020 ingaan, maar 1 januari 2021 als startdatum is waarschijnlijker. We moeten immers ook een partij vinden die zo'n regeling kan uitvoeren", zegt Frank Radstake, bij de ANVR verantwoordelijk voor de onderhandelingen met de vakbonden.

"Een ander belangrijk traject is de modernisering van de cao reisbranche. De huidige set aan arbeidsvoorwaarden past nu eenmaal beter bij de jaren '90 van de vorige eeuw dan bij de moderne hybride reisondernemingen én arbeidsverhoudingen van nu en de toekomst. Met de vakbonden hebben we al over veel onderwerpen gesproken en zijn we het al over veel zaken eens: de structuur staat. De komende maanden moeten er nog wel een flink aantal dingen worden uitgewerkt. Tegen de zomer hopen we dat af te hebben", zegt Radstake.

Omdat de gesprekken lang duren en de huidige cao al even is afgelopen heeft de ANVR de vakbonden een goed voorstel gedaan de lonen wel te verhogen per 1 juli aanstaande. Radstake: "We wachten op de reactie van de vakbonden. Het zou mooi zijn als we snel een akkoord hebben op een tijdelijke cao. Dan kunnen we weer gebruik maken van art. 7 seizoenswerk en weten reisondernemingen en reisprofessionals ook waar ze in 2019 qua salaris aan toe zijn. Bovendien kunnen we ons dan verder inhoudelijk richten op de moderniseringstrajecten".