Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR faciliteert Covid-protocol voor leden organisatoren van groepsreizen

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR faciliteert Covid-protocol voor leden organisatoren van groepsreizen

Maandag 18 juli 2022
In de afgelopen weken worden ANVR-reisondernemingen bij het uitvoeren van met name groepsreizen weer vaker geconfronteerd met positieve Corona-gevallen. Dat heeft vaak invloed op de mogelijkheid de afgesproken reisovereenkomst uit te kunnen voeren. De ANVR faciliteert nu een model Covid-protocol voor haar leden reisorganisatoren.

​"We willen voor de klant duidelijk maken welke informatie hij voor de reis kan verwachten, wat er gebeurt tijdens de reis en hoe de communicatie achteraf precies zal verlopen in het onverhoopte geval van een Corona-besmetting tijdens een groepsreis", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Het protocol is zowel inzetbaar voor open en gesloten groepen en voor zowel groepsrondreizen als groepen die op één plek blijven. Daarnaast is het ook prima inzetbaar voor zakelijke incentive-reizen".

"We hebben het protocol ontwikkeld met een vertegenwoordiging van de leden en in samenwerking met onze huisadvocaat", aldus Radstake. "Het staat de leden vanzelfsprekend volkomen vrij te beslissen of ze het protocol willen gebruiken".

"We raden aan dat reisbedrijven bij nog te boeken reizen dit onderdeel laten zijn van hun algemene voorwaarden,  door één en ander zo in te richten dat de reizigers akkoord geven op dit protocol voorafgaand aan de boeking. Bij al bestaande boekingen, moeten ze het protocol wel nazenden. Hierdoor is het geen onderdeel van de algemene voorwaarden, maar zijn de reizigers wel op de hoogte voorafgaand aan de reis", besluit Radstake.

Klik hier voor het protocol.