Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR in gesprek met Europese Commissie en Europees Parlement over wetgeving

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR in gesprek met Europese Commissie en Europees Parlement over wetgeving

Donderdag 28 maart 2019
ANVR heeft samen met de collega's uit Duitsland (DRV), Denemarken (DRF) en de UK (ABTA) de European Travel Union (ETU) opgericht. Met de ETU probeert de ANVR in een aantal concrete dossiers lobbytrajecten in Brussel uit te voeren. De inspanningen vinden plaats naast de samenwerking met een groot aantal brancheorganisaties binnen ECTAA. Woensdag 20 maart jl. organiseerde de ETU voor het eerst een succesvolle lunchsessie met vertegenwoordigers van de Europese Commissie en het Europees Parlement.

IMG_8956 (003).jpg 

"Heel specifiek ging het deze lunchsessie over het voorstel van de Europese Commissie te komen tot meer collectieve verhaalsrechten voor consumenten. We maken ons daar als reissector, met de ervaringen van alle frauduleuze rechtszaken in de UK op het gebied van maag- en darmklachten de afgelopen jaren nog vers in het geheugen, enorm veel zorgen over", zegt Frank Radstake, verantwoordelijk voor Consumentenzaken bij de ANVR.

"Consumenten hebben in de reissector op basis van bijvoorbeeld de Richtlijn Pakketreizen al heel veel rechten. Het liefst zouden we daarom willen dat wij als dienstverlenende sector helemaal buiten de reikwijdte van deze nieuwe wetgeving blijven. Mocht dat niet lukken, en dat is eerlijk gezegd niet heel waarschijnlijk, dan moeten we er voor zorgen dat er een aantal zaken worden aangepast. Anders bestaat er de kans dat we ook in Europa 'Amerikaanse' toestanden krijgen op het gebied van claims. Gelukkig en terecht bleek ook vorige week weer dat er binnen het Europees Parlement ook kritiek op bepaalde aspecten van deze wetgeving is. We blijven de komende weken en maanden onze kritiekpunten onder de aandacht brengen van het parlement", aldus Radstake.    

Voor meer vragen over dit onderwerp kun je contact opnemen met Frank Radstake, fradstake@anvr.nl