Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR-voorwaarden 2019 verder verbeterd

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR-voorwaarden 2019 verder verbeterd

Donderdag 4 april 2019
De ANVR-Reizigersvoorwaarden (ANVR-Reis- en Boekingsvoorwaarden) zijn nu nóg consumentvriendelijker geworden door het aanpassen van het artikel 'Geschillen'! Deze verandering biedt de zakelijke reiziger nog meer reden om zijn reis te boeken bij een ANVR-reisonderneming.

Na afstemming met de Geschillencommissie Reizen en vervolgens de Consumentenbond wordt het artikel 'Geschillen' aangepast. Na het in werking treden van de nieuwe Wet op de Pakketreisovereenkomst sinds 1 juli vorig jaar zijn inmiddels al enkele aanpassingen doorgevoerd, zo ook nu. Met deze aanpassing kan de ANVR-reisonderneming de zakelijke reiziger nog meer toegevoegde waarde geven.

Tot op heden werd de zakelijke reiziger de weg naar de Geschillencommissie Reizen versperd, omdat zowel in art. 13.1  van de ANVR-Reisvoorwaarden als in art. 9.1 van de ANVR-Boekingsvoorwaarden duidelijk werd aangegeven dat de commissie uitsluitend klachten behandelt van natuurlijke personen "die niet handelen in de uitoefening van een beroep of bedrijf."
Maar met het laten vallen van de zinssnede "die niet handelen in de uitoefening van een beroep of bedrijf" kan vanaf nu ook de zakelijke reiziger bij de Geschillencommissie Reizen terecht àls de ANVR-Reis- of Boekingsvoorwaarden van toepassing zijn verklaard op zijn reis. Als bedrijven een raamovereenkomst hebben met de betreffende reisonderneming dan verandert er niets en blijft de raamovereenkomst van kracht.  Met de aanpassing in deze artikelen biedt de ANVR de zakelijk reiziger een extra reden om bij een aangesloten reisonderneming te boeken.

De meest actuele brochure wordt altijd gevonden via de link www.anvr.nl/anvr-brochure.pdf en de compacte printversie van de actuele brochure heeft de vaste link www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf. Deze links zijn daarom zeer geschikt om te gebruiken op websites en bij online boekingen.