Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksHeb jij je emailadres en telefoonnummer op je site staan?

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Heb jij je emailadres en telefoonnummer op je site staan?

Donderdag 17 november 2022
Door gewijzigde wetgeving op basis van nieuwe Europese consumentenbeschermingswetgeving moeten webshops nu een telefoonnummer en een emailadres op hun site vermelden. Daarmee moet het makkelijker worden voor klanten om contact op te nemen met e-commercebedrijven. Het betekent natuurlijk niet dat je niet meer op andere manieren met de klant kunt communiceren.

"De wetgever vindt het belangrijk dat consumenten snel en gemakkelijk in geval van vragen of klachten contact kunnen opnemen met een webshop", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Dat kan natuurlijk ook via chat, chatbots, whatsapp, messenger en andere vormen van online communicatie. Het moet gaan om communicatiemiddelen waarmee de klant schriftelijk kan communiceren met het bedrijf en de communicatie moet op een duurzame gegevensdrager kunnen worden opgeslagen. Die laatste term kennen we natuurlijk ook al uit art. BW 7:504 inzake pakketreizen". 

"Overigens moet deze informatie ook enigszins makkelijk te vinden zijn op de website, zonder dat het een puzzeltocht wordt voor de consument om emailadres en telefoonnummer te vinden. Natuurlijk kun je wel proberen de klant met zachte hand te leiden naar de door jou geprefereerde vormen van communicatie", aldus Radstake.