Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR-GFK cijfers oktober 2022: meer buiten Europa op vakantie

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR-GFK cijfers oktober 2022: meer buiten Europa op vakantie

Dinsdag 22 november 2022
Het totaal aantal boekingen is in de maand oktober 2022 vrijwel gelijk (+1%) aan het aantal boekingen in oktober 2019. Het aandeel boekingen buiten Europa (als percentage van het totaal aantal boekingen) steeg in deze maand naar 19% (t.o.v. 17% in september 2022). Dat is nog niet zo hoog als in het “normale” (pré-covid jaar) 2019 (22%), maar groeit gestaag. Afrika groeide buiten Europa in boekingen het sterkst. Binnen Europa was vooral “dichtbij” België erg populair.

ANVR-GfK-nieuwsNov22-klein.png

Van de 5 continenten buiten Europa is Afrika het continent met inmiddels het grootste marktaandeel. De groei is breed: Egypte, Gambia, Kaapverdië, maar ook Marokko, Rwanda, en Tunesië noteerden een forse groei in oktober. De overige continenten blijven nog achter: de openstelling van Japan na Covid leidde tot meer dan een verdubbeling van het aantal boekingen, en ook naar China is weer sprake van enige groei, maar in totaal blijven de aantallen nog flink achter op de 2019 cijfers. De dure dollar doet het aandeel van Noord- Amerika geen goed. Het totaal aantal boekingen op Zuid-Amerika is stabiel t.o.v. 2019 maar qua stijging springt Curaçao eruit in oktober.
Binnen Europa zijn België (+48%) en Frankrijk (+35%) populair. De verschillen t.o.v. 2019 zijn verder relatief beperkt.

ANVR en GfK vergelijken de cijfers 2022 met de cijfers van 2019 omdat de cijfers van 2020 en 2021 (vanwege de coronapandemie) een minder goede vergelijkingsmaatstaf geven.

Bij Publicaties - ANVR/GfK Boekingsmonitor kun je deze cijfers en die van eerdere maanden terugvinden. De ANVR/GfK-steekproef wordt maandelijks gedaan onder tienduizenden klanten.