Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksIs jouw organisatie klaar voor de DISH 23 update?

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Is jouw organisatie klaar voor de DISH 23 update?

Donderdag 4 april 2019
De gegevens die tussen de CRS<>IATA/BSP<>Agent worden uitgewisseld hebben een vaste structuur zoals bepaald in het "Data Interchange Standards Handbook" (DISH). Deze standaard wordt regelmatig gewijzigd. Dit jaar zal de DISH versie worden bijgewerkt van versie 22.3 naar versie 23.

Deze wijziging heeft gevolgen voor alle agenten die in hun mid- en backoffice software gebruik maken van de mogelijkheid de BSP transactie data in te lezen (de zogenaamde "HOT file Agent").

De DISH versie 23 zal in BSP worden geïmplementeerd op 1 oktober 2019. Meer informatie over DISH is beschikbaar via de website van IATA: https://www.iata.org/publications/Pages/bspdish.aspx.  

Controleer bij je leverancier van de software of deze ook klaar is voor de update naar DISH 23! Leden die zelf hun software onderhouden kunnen hierbij eventueel gebruik maken van test bestanden. Meer informatie is beschikbaar via bovenstaande link.

Navraag bij de CRS'en heeft opgeleverd dat zij allen klaar zijn voor deze update. Vooralsnog is dit alleen van toepassing op de data die door de CRS aan IATA/BST wordt verstrekt, en heeft geen gevolgen voor de interface gegevens die door agenten worden gebruikt: AIR (Amadeus), TAIR (Worldspan), GMIR (Galileo) of IUR (Sabre).
                         IATA Handboek.jpg