Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksReminder! Uitnodiging themamiddag campagne 'Don't Look Away'

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Reminder! Uitnodiging themamiddag campagne 'Don't Look Away'

Woensdag 1 februari 2023
Op dinsdag middag 7 februari as kun je deel nemen aan deze bijeenkomst in Den Haag. Tijdens deze themamiddag wordt meer inzicht gegeven in de werkwijze van verschillende Nederlandse plegers van transnationaal kindermisbruik. De themamiddag brengt verschillende partijen samen om barrières te verkennen, die kunnen worden opgeworpen door een verscheidenheid aan stakeholders.

Nederlanders die in het buitenland kinderen seksueel misbruiken, zetten een heleboel stappen om te komen tot het misdrijf. Zij plannen vooraf hun reis, zij reizen af naar het bestemmingsland, ze verblijven daar voor enige tijd, ze ontmoeten en selecteren een minderjarig slachtoffer en misbruiken het kind. Tijdens het nemen van deze stappen zijn er verschillende partijen die barrières kunnen opwerpen en signalen kunnen zien. Door samen barrières op te werpen, kunnen we transnationaal kindermisbruik het meest effectief aanpakken.

De themamiddag wordt georganiseerd in het kader van de campagne 'Don't Look Away'. De campagne is een samenwerking van het ministerie van Justitie en Veiligheid, Koninklijke Marechaussee, Nationale Politie, Bureau Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, de ANVR, TUI Nederland, Corendon, ANWB, Defence for Children – ECPAT, Terre des Hommes, Free a Girl en Plan International Nederland.

Volledige informatie in de uitnodiging.

AANMELDEN
Je kunt tot en met 3 februari 2023 aanmelden. Stuur een e-mail naar: c.verheijen@defenceforchildren-ecpat.nl