Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksNieuwe reclamecode Duurzaamheidsclaims

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Nieuwe reclamecode Duurzaamheidsclaims

Donderdag 2 februari 2023
Op woensdag 1 februari jl. is de Code voor Duurzaamheidsreclame in werking getreden. Deze nieuwe code vervangt de bestaande Milieu Reclame Code (MRC) die alleen betrekking had op milieuclaims. De geactualiseerde regels gelden nu voor alle duurzaamheidsclaims (milieuclaims en ethische claims). De code geldt ook voor reisondernemingen.

"Naast de algemene Nederlandse reclamecode, de speciale reclamecode reisaanbiedingen bestaan er een aantal codes die in principe voor alle sectoren gelden. Dat is ook het geval bij deze code", zegt Frank Radstake van de ANVR. "De hoofdregels bij deze nieuwe code blijft: beweringen op het gebied van duurzaamheid mogen niet misleiden en moeten aantoonbaar juist zijn. In reclame aandacht besteden aan je duurzaamheidsambitie mag, zolang maar duidelijk is dat het om een streven gaat, en het moet om een haalbare doelstelling gaan".

"De ANVR heeft meegekeken met de ontwikkeling van deze code en wij denken dat reisbedrijven daarmee prima uit de voeten moeten kunnen', aldus Radstake. "Deze of volgende week vrijdag zullen we er tijdens ANVR vandaag aandacht aan besteden". 

De nieuwe code is hier te vinden. 

Aanmelden voor ANVR Vandaag deze vrijdag kan via de agendamodule.