Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksSpectaculaire daling aantal klachten geschillencommissie reizen

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Spectaculaire daling aantal klachten geschillencommissie reizen

Dinsdag 16 april 2019
Het aantal klachten dat in het eerste kwartaal van 2019 is ingediend bij de Geschillencommissie Reizen is met maar liefst 20% gedaald t.o.v. hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Met de nieuwe richtlijn pakketreizen vorig jaar en de al eerder ingevoerde ruimere mogelijkheid om klachten in te dienen was de verwachting juist dat het aantal klachten zou toenemen.

​"We zien het aantal klachten bij de Geschillencommissie Reizen tegen leden van de ANVR al jaren afnemen. Dat deze trend zich door heeft gezet na de inwerkingtreding van de nieuwe richtlijn – die in veel gevallen meer rechten toekent aan reizigers – is opnieuw een voorbeeld dat ANVR Ondernemers in Reizen hun kwaliteitssysteem als het gaat om het voorkomen en afhandelen van klachten meer dan goed op orde hebben", zegt Frank Radstake, verantwoordelijk voor Consumentenzaken bij de ANVR.

"We vinden het kwaliteitssysteem dat we als ANVR Ondernemers in reizen aan de klant kunnen bieden hartstikke belangrijk. Daarmee onderscheiden we ons echt van andere reisbedrijven. Het begint met eerlijke, goed leesbare en consumentvriendelijke 2-zijdige voorwaarden die we met de Consumentenbond afsluiten en heeft de Geschillencommissie Reizen als sluitstuk. Dat verhaal mogen we trouwens als ANVR misschien nog wel wat beter gaan uitdragen de komende tijd!", zegt Radstake.